Försvarsmaktens Dag 2003

Bråvalla Flygvapenförbund var under pingsthelgen flitigt engagerad i information och rekrytering.

Fredagen den 6 juni, fanborg i Linköping, vid firandet av Nationaldagen och Svenska Flaggans Dag. Fanborgen bestod av en grupp på åtta personer, med en Svensk fana och en förbundsfana.
Firandet skedde i Kungsträdgården, med ca 1 000-tal personer, ca 40 -tal Svenska flaggor delades ut, tre st förtjänstplaketter delades ut, i Silver Lilian Linnér, Brons till Marie Andersson. Båda medlemmar i Bråvalla FVFb.
E
fter detta arrangemang var det så dags att Pingstafton delta i Försvarsmaktens Dag på Himmelstalundsfältet i Norrköping.
Helikopterflottiljen stod för arrangemanget. Flera av Försvarsmaktens frivilligorganisationer fanns på plats för att visa upp sina uppgifter samt rekrytera nya medlemmar i sin verksamhet.
Mycket folk hade samlats för att se på uppvisningarna, uppskattningsvis ca 5 000. Stort intresse visades för helikoptrarna och stridsfordonen.
För den som var kaffesugen så fanns Fältbageriet på plats och de hade en rykande åtgång av sina nybakade winerbröd.
Efter förmiddagens program sprack så molnen upp och alla uppvisnigsgrupperna fick fint väder. Här fanns Vingarna, Arméns Lejon, Team Svea, Arméns Fältbageri, Team Cullinar.
Ett populärt inslag var även sällskapet Greve Magnus Stenbocks Caroliner, i tids trogna uniformer samt med knalleffekter från sin kanon.
Uppvisningarna och arrangemanget från alla utställare blev en publiksuccé.

Nästa års "Försvarsmaktens Dag" kommer att hållas i Motala. Förra året startade detta i Linköping. Avsikten är att detta ska cirkulera runt i Östergötland, för att visa Försvarsmaktens nya roll i samhället.
Länk till Hkpflottiljens sida finns här.

Text: S-O Carlsson
Foto: Rune Pegler

Klicka på någon bild så öppnas bilden i större storlek med en navigeringssida för bilderna.
Om någon förekommer på bild eller i text, men har avvikande åsikter om publiceringen, borttages namn/bilder direkt när Du kontaktar webmaster på mail.
© Samtliga bilder tillhör respektive fotograf enligt lagen om upphovsrätt och får icke kopieras utan tillstånd ©