Årsstämman 2001 i Linköping

Bråvalla Flygvapenförbunds årsstämma var i år den 5:te sedan sammanslagningen av de tidigare 4 flygvapenföreningarna.
Den firades på samma plats som beslutet togs första gången att bilda förbund och där den första årsstämman genomfördes, alltså var platsen Linköping.
Ett 60 tal medlemmar mötte upp på Scandic Hotel i Linköping för att genomföra 2000 års stämma.
Jubileumsstämman samlade medlemmar från hela verksamhetsområdet, Gotlandsdeltagarna kom redan under fredagskvällen. Bussen från Stockholm samlade upp medlemmar utmed färdvägen till Linköping. Dagens program började med lunch, färserad kyckling på sauterade grönsaker och potatiskaka. Efter denna mycket välsmakande lunch, ställdes så färden till Flygvapenmuseét. Under ca 1,5 timme guidades grupperna runt av de för dagen utsedda guiderna, Åke Bergström, och Berndt Jansson. Tiden går fort när det finns så mycket intressant att se och höra och med så kunniga guider så var det svårt att hålla tidsschemat.
C OPIL Generallöjtnant Jan Jonsson, förstående man, hade förståelse för denna problematik och väntade i ÖFS rummet på sin tur. När så alla var på plats var det "Försvarsupplysning" dags. Efter hälsningsanförande och välkomnande, av ordföranden i Bråvalla Flygvapenförbund, Stig-Olof Carlsson, var den närmaste timmen för Generalens försvarsupplysning. Ämnet var att vara chef för Försvarsmaktens operativa insatsledning.

Mer finns att läsa i Bråvalla-Nytt våren 2001.......

Foto: S-O Carlsson

Klicka på någon bild så öppnas bilden i större storlek med en navigeringssida för bilderna.
Om någon förekommer på bild eller i text, men har avvikande åsikter om publiceringen, borttages namn/bilder direkt när Du kontaktar webmaster på mail.
© Samtliga bilder tillhör respektive fotograf enligt lagen om upphovsrätt och får icke kopieras utan tillstånd ©